perjantai 27. toukokuuta 2016

Tammerkosken sillalla - part 2









Hello blog,

Pakko ensin kertoa mun pienistä teknisistä vaikeuksista näiden Tampereen kuvien osalta. Tokana reissupäivänä tosiaan mentiin hotellin aamupalalle ja kun yritin napata kuvaa tarjoilusta kamera ilmoittikin, ettei tunnista muistikorttia. Hotellihuoneessa sitten koitin avata korttia tietokoneella, ei tunnistanut sekään. No eikun uuden kortin ostoon. Loppureissun kuvailin siis uudella kortilla, mutta kun junassa yritin alkaa käsitellä näitä uusia kuvia, kortti ei suostunut menemään kortinlukijaan. En uskaltanut itse alkaa vääntää tai väkisin työntämään korttia lukijaa, joten eikun huoltoon vaan. Siellä totesivat, että vanhasta kortista on murtunut pieni palanen lukijaan. Mikään kortti ei siis mahdu lukijaan tämän takia. Palanen ei suostunut irtoamaan paineilmallakaan, joten totesivat että se olis emolevyn vaihto edessä, jos haluan, että poistavat sen palasen. Edessä on siis ulkoisen muistikortinlukijan osto, jotta saan kuvia siirrettyä koneelle. Että sellanen pieni vastoin käyminen, mutta onneksi täältä kotikotoa löytyi kone, jolla nyt sain lopulta nämä Tampere kuvat tänne näkyviin :D


Toka päivä Tampereella alkoi siis aamupalalla, josta nyt ei edellä mainitusta syystä ole kuvia. Aamiaisen jälkeen pieni ruokalepo, huoneen siivous ja uloskirjautuminen ennenkuin suunnattiin kaupungille. Ulkona oli yhtä mahtava sää kuin edellisenäkin päivä (postaus siitä löytyy tästä, klick!). Suunnattiin siis Koskipuistoon jäätelölle. Mä testasin Oreo-jätskin ja poikaystävä valitsi Daimin.








Vaikka ulkona oli mahtava sää, niin me otettiin seuraavaksi suunta museoon. Museokeskus Vapriikista löytyi meitä kiinnostavat Hurriganes-näyttely ja Suomen jääkiekkomuseo. Pyörähdettiin myös Jääkauden jättiläiset -näyttelyssä, mutta koska toukokuu on luokkaretkiaikaa se parveili pieniä koululaisia ja opastuskierroksia. Pari tuntia pyörittiin noissa näyttelyissä ja sisällä olikin mukavan viileää ilmastoinnin ansiosta. 






Museon jälkeen käytiin syömässä (reissun ruokapostaus, klick!) ja sen jälkeen suunnattiin Pyynikille päiväkahville. Lämmintä oli tosiaan se +25 astetta, joten mäelle kiipeäminen ei ollut ehkä kaikkein järkevin idea, mutta koska oltiin kuultu kehuja sekä Pyynikin munkeista, että näköaloista, päätettiin hikoilla hieman :D Ja hienot oli näkymät Tampereen ylle ja hyvältä maistui munkkikahvit. Suosittelen!



Mäeltä alas tallustelun jälkeen pyörittiin vielä hetki kaupungilla ennen junaan lähtöä. Kotia päästiin VR:n myöhästelyistä huolimatta, mutta jotenkin heti iski ikävä Tampereen vilskseeseen. Käveltiin lähes aution Jyväskylän keskustan läpi ja ihmeteltiin miten erilaiset nää kaks kaupunkia onkaan. Tampere nousi ehdottomasti meidän molempien lempparikaupungiksi ja ehdottomasti täytyy yrittää päästä käymään uudelleen mahdollisimman pian!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti