lauantai 28. toukokuuta 2016

Where to eat - Tampere

Hello blog,

Meidän alkuviikkoisen Tampereen reissun yksi tavoite oli käydä testailemassa sellaisia ravintoloita, joita ei meiltä täältä Jyväskylästä löydy. Selailtiin netistä muiden reissupostauksia, paikallisten suosituksia ja keskusteluja. Haluttiin kokeilla vähän erilaisia, mutta kuitenkin meidän tyyppisiä ravintoloita. Me ei tykätä turhan hienostelevista paikoista, vaan rento tunnelma ja maukas, mutta yksinkertainen ruoka on meidän mieleen.

Ekan päivän lounaspaikka oli melko hankala valita, sillä aikainen ajankohta ja poikaystävän pääsykoe rajoitti mahdollisuuksia jonkun verran. Päädyttiin kiertelemään kauppahalliin ja valittiin siellä olevien ravintoloiden päivän luonaslistojen perusteella paikaksi Kauppahallin Kotilounas. Valkattiin molemmat paistettu lohi, mä otin riisillä ja poikaystävä muussilla. Ruoka oli hyvää perus lounasruokaa salaattipöytineen ja jälkkäreineen. Ja paikka sai ehdottomasti plussa opiskelijahinnoista, sillä lounas maksoi opiskelijakorttia vilauttamalla vaan 5,50€.




Ilallisella oli luvassa poikaystävän valinta. Tallusteltiin hotellilta reilu satametriä Aleksanterinkadulla sijaitsevaan Pizzeria Napoliin. Me yllätyttiin tosi paljon ton paikan suosiosta. Oli maanantai-ilta, mutta ravintolaan jonotti koko ajan porukkaa ja parhaimmillaan oli kolmekin seuruetta jonottamassa pöytää. Mä valitsin kana-vuohenjuusto-chilihillo-rucola-pizzan ja poikaystävä kinkku-salamin. Pizzat olivat muuten todella hyviä, mutta ne olivat todella rasvaisia, jonka takia en todellakaan pystynyt syömään kuin puolet omastani. Poikaystävä oli samaa mieltä ja puhuimmekin, että puolet vähemmän juustoa olisi ollut heti parempi. Myöskään tunnelmaltaan ravintola ei hurmannut, sillä koko ajan oli hirveä meteli. Meidät myös sijoitettiin pöytään lähelle ulko-ovea, joten koko ajan kulki porukkaa pöydän ohi, mikä loi meille kiireen tunteen sen sijaan, että olisimme rauhassa nautiskelleet.




Tokana päivänä söimme hotelliaamupalan (, joka oli Sokos Hotel Ilveksen ja ihan ok) lisäksi vain kerran. Tämä ravintola, tai ennemminkin pikaruokapaikka, oli mun valinta. Halusin käydä testaamassa Friends & Brgrsin Hämeenkadulla. Ketjuhan on siis pari vuotta sitten perustettu kotimainen pikaruokapaikka, joka lupaa valmistaa ruokansa laadukkaasti ja vain parhaista raaka-aineista. Mä valkkasin Classic Burger mealin ja poikaystävä Friend'sin tuplapihvillä. Erityisesti ranskalaiset oli mun mieleen. Yleensä tykkään sellaisista ihan ohkaisista ranskiksista, mutta noi oli kyllä todella hyvä vaihtoehto niille. Hamppari oli mun makuun ehkä turhan suolainen, mutta muuten todella maistuvaa. Suosittelen tätäkin etenkin pikaruoan ystäville!




Nää ravintolat valikoitui meidän listalle tällä kertaa. Seuraavalla kerralla testaillaan sitten muita Tampereen safkapaikkoja. Tällä hetkellä mun listalla ois ainakin Fafa's ja poikaystävä oli kiinnostunut eri gastro pubien valikoimista. Lisäksi kun kävästiin  Ruby & Fellasin terassilla, niin nähtiin myös heidän annoksiaan, jotka nekin vaikutti maistamisen arvoisilta. Ja vinkkejä otetaan ehdottomasti vastaan! Sekä Tampereelle, että muihin kaupunkeihin, joten laittakaan ihmeessä kommenttia, mitkä ois sellasia ravintoloita, joissa teidän mielestä kannattaa käydä syömässä :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti